Babydans? Babydans!

Eerst had ik nog een groot vraagteken toen ik hoorde van babydans. Wat precies kan een baby met dans? Wanneer? Waarom? En vooral hoe?

Zelf ga ik dan van alles bedenken en invullen. Zou het therapeutisch zijn? Voor moeder en baby en wordt er ook aan vaders gedacht? Wordt er rekening gehouden met de specifiek ontwikkelingsfase van een baby? En vooral kan ik er ook wat mee? Persoonlijk maar ook als zorg professional.

In een persoonlijk gesprek is Malou me de filosofie achter en de methode hoe komen toelichten en werd alles rap duidelijk en mijn vraagteken een uitroepteken!

Haar lesmethode houdt zeker rekening met de ontwikkelingsfase van een baby en het speelse contact tussen ouder (jawel ook papa’s zijn welkom) en baby versterkt mijn inziens het vertrouwen en de geborgenheid die noodzakelijk is bij een heel belangrijke periode van een pril leven en veranderende gezinssituatie in een drukke maatschappij. Terug naar de rust en terug naar contact en samen beleven. Geweldig!

Een fijne nieuwe mogelijkheid voor mij om specifiek te adviseren en te verwijzen bij vragen van jonge ouders in mijn praktijk!

Dragan Vukosavljevic, huisarts te Halsteren

huisartsenpraktijk de rode schouw


 

De nieuw ontwikkelde methode babydans van Malou van Rede is een unieke

kans voor jou en je nieuwe kleintje. In 8 weken tijd leren jij en je kindje elkaar nog beter kennen. Door goed opgebouwde lessen met een duidelijke structuur en een enthousiaste juf leer je alles wat je kan rondom dans met je baby. Een duidelijke afwisseling van rustige, ontspannende en wat drukkere activiteiten zorgen ervoor dat je kleintje niet teveel prikkels ervaart. En is dat toch het geval dan zijn er genoeg plekjes om je even met je kleintje terug te trekken. Geef je op en ervaar in deze mooie periode dat je ook op deze manier extra van je kleintje kan genieten.

Liefs, Anouschka van den Beemd

Kindercoachpraktijk JIJ!


 

Een unieke vorm van dans tussen ouder en baby. Over dit nieuwe concept genaamd Babydans van Malou van Rede heb ik vorige week een leuke introductie gekregen! Verschillende aspecten waar ook vaak de nadruk op ligt binnen kinderfysiotherapie komen aan bod; zowel motorisch (het bewegen) als sensorisch (het waarnemen van zintuiglijke prikkels).

 Babydans is veel meer dan alleen dansen of bewegen met je kindje op muziek. De lessen bestaan uit een vaste opbouw, waarbij er per les steeds een (kleine) variatie aanwezig is.  Hierdoor krijgt je kindje niet alleen de tijd om te wennen, maar ook uiteindelijk kan gaan herkennen. Alle zintuigen worden geprikkeld en je kunt als ouder samen met je baby het tempo hierin bepalen. Zelfs bij een onrustig momentje van je baby is er genoeg ruimte om je even terug te trekken mocht dat nodig zijn.

Een grote overeenkomst tussen de Babydans en kinderfysiotherapie is dat je kindje spelenderwijs leert. Je bent eigenlijk aan het oefenen met je baby zonder dat dit ook direct als oefenen voelt. Heerlijk op de rustige muziek samen je baby nieuwe ervaringen opdoen! Heel origineel en zeker stimulerend voor de ontwikkeling van je kindje!

 Esther Schijven, kinderfysiotherapeut MSc

kinderfysiotherapeut MSc