Babydans is een nieuwe methode voor de allerkleinsten vanaf 3 maanden tot 1 jaar, waarbij de motorische ontwikkeling wordt aangewakkerd. Maar wat is motorische ontwikkeling, en waarom heeft jouw baby daar baat bij? We leggen je graag uit wat Babydans uniek, actief maar vooral ook erg leuk maakt.

Motorische ontwikkeling

Baby’s zijn gebaat bij rust, regelmaat en ritme. Toch zijn de allerkleinsten continu op ontdekkingstocht. Voelen, ruiken, kijken, luisteren; baby’s zijn altijd bezig met de ontwikkeling. Door middel van Babydans kun je in een gecontroleerde omgeving aan de slag met de (senso)motorische ontwikkeling van je kleintje. De lessen zijn opgedeeld in verschillende elementen, die elk weer op elkaar aansluiten. Even behoefte aan rust? Ook daar is aan gedacht. De unieke lesmethode daagt het kindje uit, maar zorgt nooit voor een overprikkeling. We gaan juist in een mindere versnelling, zodat jullie optimaal van elkaar kunnen genieten en de spelletjes en opdrachten rustig en geconcentreerd uitvoeren.

Rust in de ruimte

Het belangrijkste voor je baby is dat het gestimuleerd, maar niet overprikkeld wordt. Daarom hebben we niet alleen de lesmethode aangepast op het ritme van de kleinsten, maar zorgen we ook voor eenheid in de ruimte. Mooie kleurtjes – maar niet te veel. Wisselende contrasten zorgen voor een schitterend speelpaleis, maar zal je kleintje niet overprikkelen. Je baby leeft in het nu en kan zich blijven verbazen. Siepke de Slang zorgt voor verbazing. De vijf meter lange stoffen slang heeft talloze structuren en stofjes, die langzaam door de handjes van de baby’s glijden. Ook gebruiken we bij Babydans de Beweeghemel; een prachtige parachute, vol met speeltjes, knuffels, rammelaartjes en geluidjes. Zowel de Beweeghemel en Siepke zijn speciaal ontwikkeld voor de lesmethode Babydans.

Structuur van de lessen

De acht lessen zijn elk uniek in hun opzet maar volgen wel een vaste opbouw. Zo beginnen we met de inloop en een eigen gecomponeerd welkomstlied, welke gratis beschikbaar wordt gesteld aan de cursisten, om zo de cursus thuis verder voort te zetten. Je baby zal na verloop van tijd Babydans herkennen. De veilige omgeving en kleine groepen zorgen voor een prettige sfeer en volledige aandacht. De samenwerking met BoekStart betekent dat we elke week mooie verhalen naar beweging kunnen vertalen. De vijfenveertig minuten durende lessen zijn daarom divers, maar erg herkenbaar voor jou en je baby.

Babydans is er voor jullie!

Niets moet – dat is het allerbelangrijkste. Babydans is een relaxte, ontspannen les, waarbij het vooral gaat om de connectie tussen de baby en de begeleider. Even uitrusten? Even kroelen? Geen probleem: Babydans is er voor jullie! Is je kindje onrustig, of wil het even zijn eigen gang gaan? Er zijn genoeg knusse hoekjes en speelplekjes waar je kindje van alles kan ontdekken en /of zich even terug kan trekken. En natuurlijk is voeden tijdens de les geen enkel probleem.

Certificaat van Deelname

Als je de hele cursus Babydans hebt gevolgd, krijg je een certificaat mee als bewijs van deelname. Hiermee willen we je aanmoedigen om beweging en muziek door te zetten. Babydans reikt je handvatten, waarmee je zelf verder aan de slag kan met de motorische en muzikale ontwikkeling van je kleintje.

Babydans is bedacht en ontwikkeld door Malou van Rede en is een geregistreerde en beschermde lesmethode. Enkel gecertificeerde dansscholen, instellingen en kinderdagverblijven mogen Babydans aanbieden. Op de pagina Locaties kun je vinden waar we de cursus aanbieden.